Gezonde voeding

Voor veel mensen is het onduidelijk waaruit gezonde voeding bestaat. Welke producten moet je nu juist wel eten en welke niet? Wij geven je graag antwoord op deze vragen. Een partij die je alles kan vertellen over voeding is het Voedingscentrum. Ze zijn bijvoorbeeld bekend van de Schijf van Vijf. Regelmatig wordt de Schijf van Vijf aangepast aan de laatste voedingsnormen. Als je rekening houdt met de deze schijf krijg je alle voedingsstoffen binnen die belangrijk zijn.

BMI & Gezonde voeding

De meeste van ons zullen wel weten dan een appel gezonder is dan een hamburger. Maar het lukt je misschien niet altijd om gezond te eten. Dit kan bijvoorbeeld komen door je drukke leven. Als je een keer moet overwerken stap je vaak snel even binnen bij de friettent. Wanneer je dit niet met grote regelmaat doet zul je er weinig van merken. Eet je daarentegen meerdere keren per week pizza, friet en kebab dan zal je broekriem na een tijdje te strak zitten. Zwaarder worden willen vooral vrouwen niet. De gedachte heerst: hoe smaller ik ben hoe mooier mensen mij vinden. Wij zullen je voedingstips geven zodat je lekker op gewicht kan blijven. Hoeveel calorieën je per dag mag binnen krijgen is onder meer afhankelijk van je geslacht. Een gezond gewicht is voor elke persoon anders. Aan de hand van je BMI kun je berekenen of je gewicht goed is.

Gezonde voeding & sport

Elke dag gezonde voeding is niet voldoende om ook gezond te blijven. Regelmatig sporten zorgt ervoor dat je de kans op allerlei ziektes verkleint. Koolhydraten en vet worden tijdens het sporten verbrand.