Helpdesk

Helpdesk

Wanneer jij of iemand in je omgeving geconfronteerd wordt met een eetstoornis is goede hulp van belang. Het is belangrijk dat het onderwerp eetstoornissen bespreekbaar wordt gemaakt. Vaak heerst er nog een taboe op dit onderwerp. Wanneer het probleem binnen het gezin wordt gesproken kan er gericht worden gewerkt aan een oplossing. Mensen met een eetstoornis moeten vaak in therapie, dit kan grote invloed hebben op het gezinsleven.

Hulp bij eetstoornissen: handige adressen

Heb je vragen over eetstoornissen? Neem dan zeker eens een kijkje op onderstaande websites. Sommige websites geven meer achtergrond informatie over eetstoornissen terwijl je bij andere behandelingsmogelijkheden kan bekijken.

Huisarts bezoeken bij een eetstoornis

Het is ook belangrijk om je huisarts te bezoeken als je een eetprobleem hebt. De huisarts kent jouw persoonlijke situatie en kan je doorverwijzen indien nodig. Samen met een deskundige kun je een plan van aanpak maken. Er wordt geprobeerd om jou en je familie zo goed mogelijk te begeleiden. Welke behandelingen nodig zijn en de duur van het totale traject verschillen per persoon. Het is belangrijk om altijd hulp te zoeken bij een eetstoornis!

Terug naar overzicht