Veel drinken

Veel drinken

Bij een gezonde voedingsstijl is het belangrijk om veel te drinken. Volwassenen moeten per dag 1,5 liter vocht binnenkrijgen. Veel mensen drinken te weinig zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. Weinig drinken kan bijvoorbeeld gevaarlijk zijn tijdens warme periodes. Ouderen vanaf 65 jaar dienen zelf 1,7 liter per dag te drinken.

Water drinken

Het gezondste om te drinken is natuurlijk water. Water is namelijk een stof die ook van nature voorkomt in het lichaam. Bij vrouwen bestaat 50% van het lichaam uit water. Bij mannen is dit maat liefst 55%! Het is voor je lichaam belangrijk om elke dag voldoende vocht binnen te krijgen. Je verliest vocht bijvoorbeeld tijdens het zweten, plassen en tijdens een warme dag. Wij hebben alle feiten en fabels over water drinken op een rij gezet!

Kraanwater is ongezonder dan bronwater

Niet waar! Het Wereld Natuur Fonds (2001) heeft onderzocht dat kraanwater in Nederland net zo gezond is als bronwater uit een fles.

Teveel water drinken kan gevaarlijk zijn

Waar! Als je teveel water drinkt gedurende een korte periode kan dit leiden tot watervergiftiging. Het gaat dan wel over uitzonderlijk hoeveelheden. In 2002 is een atlete overleden nadat zij 15 liter water had gedronken. Het is daarom aan te raden de hele dag door te drinken.

Van water drinken val je af

Niet waar! Als je tijdens een dieet veel water drinkt val je daarvan niet af. Water kan wel zorgen voor een minder hongerig gevoel.

Advies drinken

Ons advies is om water te drinken en frisdrank vaker te laten staan. Frisdrank bevat bijvoorbeeld veel suiker. Dit is slecht voor je tanden en voor je lichaam. Daarbij is het drinken van water ook nog eens veel goedkoper.

Terug naar overzicht