Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Je dagelijkse voedingsbehoefte kun je aanvullen met voedingssupplementen. Voedingssupplementen zijn te verkrijgen in verschillende vormen. Zo zijn er multivitamines, mineralen en extracten verkrijgbaar. Voor elk soort probleem bestaat er tegenwoordig wel een voedingssupplement. Mensen die niet van fruit houden kunnen bijvoorbeeld elke dag een multivitamine pil nemen. Als je een gevarieerd eetpatroon hebt hoef je eigenlijk geen voedingssupplementen te nemen.

Wanneer wel voedingssupplement innemen?

Bepaalde groepen mensen kunnen baat hebben bij het slikken van voedingssupplementen. Zwangeren vrouwen wordt aangeraden foliumzuur te slikken. Dit helpt het voorkomen van een open ruggetje bij een ongeboren baby. Vitamine D heb je ook extra nodig tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Om hersenbloedingen te voorkomen kun je baby's tot 3 maanden extra vitamine K geven. Kinderen tot 4 jaar groeien natuurlijk volop. Vitamine D zorgt voor een goede botopbouw en stevige tanden. Steeds meer mensen slikken supplementen voor het verbeteren van hun sportprestaties. Voedingssupplementen kunnen de spiergroei bijvoorbeeld ondersteunen.

Beste voedingssupplementen

Vaak krijgen wij de vraag: ''Wat zijn de beste voedingssupplementen?''. Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Dit komt mede doordat iedereen een ander voedingspatroon heeft en andere tekorten kan ontwikkelen. Voor een persoonlijk advies verwijzen wij je graag door naar je huisarts. Als je voedingssupplementen koopt is het altijd belangrijk om de gebruiksaanwijzing te lezen. Overschrijd aanbevolen hoeveelheden niet, inname van teveel vitamines en mineralen kan ongezond zijn. Wanneer je meerdere voedingssupplementen door elkaar wilt gebruiken, is het verstandig je eerst hierover te laten informeren.

Terug naar overzicht