Veel drinken

Bij een gezonde voedingsstijl is het belangrijk om veel te drinken. Volwassenen moeten per dag 1,5 liter vocht binnenkrijgen. Veel mensen drinken te weinig zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. Weinig drinken kan bijvoor...

lees meer
Voedingsschema

Een voedingsschema kan erg handig en goed voor je zijn. Wil je graag afvallen, aankomen of ben je een intensieve sporter? Dan is de juiste voeding natuurlijk erg belangrijk. Om e...

lees meer

Over ons

Alle teksten en adviezen op deze website zijn afkomstig van ervaringsdeskundigen en vrijwilligers. Wij proberen mensen te informeren en motiveren om een gezonde levensstijl aan te nemen. Wij geven je meer informatie over voeding, gezond afvallen en over eetstoornissen. Heb je vragen of opmerkingen? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen indien nodig contact met je op.

Gezond voedingsadvies & afvallen

Gevarieerd eten is heel belangrijk. Alle voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt moet je in voldoende mate binnen krijgen. Wanneer je lichaam beschikt over teveel voedingsstoffen zoals als vet, wordt dit door je lijf opgeslagen. Het is vaak moeilijk om een goede balans te vinden. Je weet vaak niet precies hoeveel je van een bepaald product kan eten zonder aan te komen. Wij geven je graag tips zodat je gemakkelijk gezond kan eten. Wil je graag afvallen? Ook dan moet je zeker eens de artikelen lezen op onze website. Al veel mensen gingen je voor en zijn een paar kilo lichter geworden!

Hulp bij eetstoornis

Elke dag sta je bloot aan tal van verleidingen. Eet je je eigen boterham op of ga je mee lunchen met je collega die een vette hap gaat eten? Kook je vanavond een verse maaltijd of haal je afhaalmaaltijd? De meeste van ons zullen de keuze maken op basis van gemakzucht. Waarom zou je immers in de keuken gaan staan als het ook makkelijk en snel kan? Na een tijdje kom je erachter dat je een hoge prijs betaald voor je ongezonde levensstijl. Je wilt snel afvallen en zoekt wanhopige een manier om de kilo's kwijt te raken. Als je veel bezig bent met afvallen en je uiterlijk kun je een eetstoornis ontwikkelen. Als je dit herkent is het belangrijk hulp bij je eetstoornis te zoeken!